Yrityksen historiaa

olympialaiset-1

Olympialaiset tarjoavat mahdollisuuden

Helsingin Olympialaisten aikaan 1952 tarvittiin suuret määrät linja-autoja kisavieraita kuljettamaan. Tämä avasi myös Nils Åbergille mahdollisuuden laajentaa toimintaansa taksiliikenteestä linja-autoihin. Ensimmäisen käytetyn auton hankittuaan hän ajoi muille liikennöitsijöille alihankintaliikennettä. Jo seuraavan vuoden alussa (1.1.1953) alkoi oma linja Helsingistä Koivulaan (Nuuksio), jota voidaan pitää Åbergin Linjan toiminnan aloittamishetkenä.

Liikennetoiminta laajentui nopeasti Tuomarilan ja Helsingin välille, sekä Espoon sisäiselle rengaslinjalle, josta myöhemmin tuli osa kymmeniä vuosia liikennöimäämme linjaa 19.

retro

Tilausajobussit liikkuvat ympäri pohjolaa

Suomen nopea vaurastuminen näkyi myös matkailuliikenteessä. Linja-autoilla matkustettiin paljon kotimaassa, mutta myös rajojen ulkopuolelle, suosittuina kohteina mm. Leningrad, Pohjois-Norja ja Etelä-Ruotsi.

Linjaliikenteessä kilpailu on kovaa ja kovenee

Linjaliikenteen ensimmäiset vuosikymmenet olivat kovaa kilpailua matkustajista. Ensimmäisenä pysäkille ehtinyt tyhjensi pysäkin ja tienasi hyvän kassan. 1980-luvun lopulla linjaliikenne siirtyi YTV:n alaisuuteen ja kustannuksista vastasivat pääkaupunkiseudun kunnat, näin hetken aikaa yritysten talous olikin hyvässä kunnossa. Samoihin aikoihin valmistui uusi varikkomme Suomenojalle.

1990-luvun alussa oli linjaliikenteen kilpailuttamisen aika ja Åbergin Linja hävisikin perinteiset linjansa 154 ja 156 Ruotsista Suomeen tulleelle kovaa hintakilpailua käyneelle Linjebussille. Sisäisten linjojen kilpailutuskierroksella onni potki paremmin ja linjat 19 ja 85 säilyivät, saaden seurakseen yhdessä Pääkaupunkilinjojen kanssa voitetut 87 ja 88. Nämä linjat voitti myöhemmin Concordia Bus ja Åbergin Linjan pitkä historia Nuuksiossa päättyi vuonna 2004.

Hetken aikaa näytti jo siltä, että tilausajoliikenteestä tulee päätoimialamme. 2004 joululahja oli kuitenkin paras mahdollinen: linja 105, joka tarjosi uuden mahdollisuuden linjaliikenteessä.

Tuomarila59
Nuuksio85_1

Yrityskaupalla uuteen nousuun

Vuonna 2011 hankimme omistukseemme linjan 530 (nyk. 565) voittaneen Turun Turistiauton. Kaupan myötä liikenteen määrä kasvoi merkittävästi ja ostimme ensimmäiset tilaajaväritteiset bussimme. Linjaliikenteen kasvun myötä yrityksen tilanne vakiintui ja myös tilausajomarkkinoilla toimintamme lähti merkittävään kasvuun. Tilausajomarkkinoilla tärkeäksi tekijäksi ovat nouseet hankintasopimukset Suomen valtion kanssa ja moderni kalusto, joka on laadukasta ja ympäristöystävällistä.

Tulevia 
Matkoja

Metallica:

Konserttikuljetus Hämeenlinnaan

Ti 16.7.2019

Hintatiedot, lisätietoa matkoista ja ilmoittautumiset

https://aberginlinja.bussimatkat.fi/